2023-12-04

«Sprachakademie-2023»: студентки політехніки успішно пройшли мовний інтенсив у Карпатах

Студентки факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки Вікторія Бойко, Дар’я Катренко, Анна Мороз та Поліна Василенко пройшли інтенсив з поглибленого вивчення німецької мови, що відбувався у рамках Міжнародного мовного проєкту «Sprachakademie 2023» у Карпатах.

«Sprachakademie-2023»: студентки політехніки успішно пройшли мовний інтенсив у Карпатах

З 25 листопада  по 2 грудня 2023 року четверо студенток  факультету філології, психології та педагогіки  Національного університету «Полтавська  політехніка імені Юрія Кондратюка» Вікторія Бойко, Дар’я Катренко, Анна Мороз та Поліна Василенко поглиблено вивчали німецьку мову у рамках  Міжнародного мовного проєкту «Sprachakademie 2023» («Мовна академія 2023»), який проходив у Карпатах. Майбутні професіонали  змогли  не лише якісно навчатися, але й відпочити, відчувши єднання з природою, яка у цю пору особливо чарівна. Проєкт проведено з ініціативи Ради німців України за фінансової підтримки Федерального міністерства внутрішніх справ і комплексного територіального розвитку Німеччини через благодійний фонд  «Товариство Розвитку».

Поділившись враженнями щодо перебування на цьому проєкті студентка групи 201 - ФФ Вікторія Бойко розповіла: «Проєкт спрямований на вивчення німецької мови, що неабияк нас зацікавило, а проведення такого потужного науково – освітнього івенту  в горах додало казкового шарму до насиченої програми. Здавалось би, звичайний  проєкт із вивчення німецької мови, проте  окрім поглиблення мовних знань, ми поринули у нелегкий світ написання грантів, прослухали серію  лекцій і спробували писати власні проєкти.

Ми кожного дня намагалися злагоджено працювати в команді, дізнавалися як правильно це робити, підтримували один одного, дискутували. Викладачі німецької мови - молоді, амбіційні і впевнені у своїх силах люди! Вони показали нам світ неймовірно експресивної  німецької мови  та її сучасне  викладання. 29 учасників з різних куточків країни змогли обʼєднатися в одне ціле, хіба це не є показником успішного проєкту ? На мою думку, просте неформальне спілкування, обмін здобутим досвідом та щирі емоції учасників  і є найвищою цінністю. А також доказом того, що проєкт був продуманий до дрібниць задля нашого комфорту і саморозвитку!».

За словами студентки  групи 201 -ФФ Дар’ї Катренко, учасниця отримала неймовірні емоції  від перебування на проєкті та додатковий позитивний  стимул до вивчення німецької мови, знання якої їй обов’язково знадобляться у майбутньому.

Професорка кафедри германської філології та перекладу  Полтавської політехніки, доктор філологічних наук Тетяна Кушнірова зазначає: «Подібні  проєкти стають додатковим стимулом до вивчення іноземних мов, зокрема німецької, оскільки викладачі використовують новітні методики викладання, що всебічно  заохочують слухачів підвищувати власний мовний рівень. Приємним «бонусом» стають активності, які сприяють комунікації між молодими людьми із різних куточків України та неймовірна природа Карпат, яка сприяє покращенню ментального здоров’я учасників».

Науково-педагогічні працівники та студенти факультету філології, психології та педагогіки  Полтавської політехніки висловлюють слова щирої вдячності за постійну підтримку та надану можливість самовдосконалюватися стейкхолдерам, зокрема громадській організації  «Полтавське товариство німців «Відергебурт», та запрошують до подальшої співпраці.

Нагадаємо студенти-мовознавці Полтавської політехніки перемогли у міжнародному студентському інтелектуальному турнірі, майбутні викладачки розпочали навчання за програмою Erasmus+ в Ганноверському університеті імені Готфріда Вільгельма Лейбніца, а студенти-філологи пройшли поглиблений курс з вивчення німецької мови у Карпатах.

Нещодавно студентський театр «Carpe Diem» став учасником обласного дистанційного фестивалю сучасних театрів «ЛавАрт» та представив власну п’єсу у Національному музеї -заповіднику Миколи Гоголя.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»