2023-04-12

«Зимова школу молодого науковця 3.0»: науковиця університету вдосконалила навички роботи з цифровими сервісами у рамках проєкту від Ради молодих вчених

Голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки - кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки, координаторка по зовнішніх комунікаціях (External Communication Coordinator) Європейської Ради аспірантів, докторантів та молодих вчених (Eurodoc) Анна Павельєва успішно пройшла навчання у рамках Зимової школи молодого науковця 3.0, організованої Радою молодих учених при Міністерстві освіти та науки України.

«Зимова школу молодого науковця 3.0»: науковиця університету вдосконалила навички роботи з цифровими сервісами у рамках проєкту від Ради молодих вчених

Молоді науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» є активними учасниками заходів, організованих Радою молодих учених при Міністерстві освіти та науки України. Зокрема, голова Ради молодих учених факультету філології, психології та педагогіки – кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу, координаторка по зовнішніх комунікаціях (External Communication Coordinator) Європейської Ради аспірантів, докторантів та молодих вчених (Eurodoc) Анна Павельєва успішно пройшла навчання у рамках «Зимової школи молодого науковця 3.0», організованої Радою молодих учених при Міністерстві освіти та науки України. Викладачка Полтавської політехніки успішно опанувала курс, виконала поставлені завдання та отримала сертифікат учасниці.

Навчання молодих учених з усіх куточків України проходило у дистанційному форматі, на платформі Zoom упродовж 18 березня – 13 квітня 2023 року, а метою Школи стало надання українським науковцям унікальної та необхідної можливості задля спілкування в колі однодумців, патріотів та пошуку шляхів спільних вирішень проблемних питань, консультативної допомоги, підвищення якості наукових досліджень, професійне зростання та ефективна підготовка конкурентоспроможного вченого у непростих сучасних умовах.

Упродовж насиченого науково – освітніми подіями тижня досвідчені лектори допомагали учасникам здобувати нові знання, ділились власним практичним досвідом і надавали ефективні поради стосовно наукової та грантової діяльності.

У рамках роботи «Зимової школи молодого науковця 3.0» учасники також пройшли інтерактиви «Правові аспекти академічної доброчесності» та «Дао вченого», прослухали лекції «Публікація: від пошуку натхнення до фідбеку» та «Цифрові відкриті системи та сервіси для організації і проведення наукового дослідження: поради для аспірантів та молодих учених». Тематика заходів була актуальною для учасників Школи та викликала низку запитань та наукових дискусій.

13 квітня 2023 року відбулась підсумкова зустріч учасників та лекторів школи, на якій узагальнили здобутий практичний досвід та визначили пріоритетні напрямки подальшої науково – освітньої співпраці.

«Під час участі у таких масштабних освітніх проєктах системно отримую колосальний практичний досвід, вдосконалюю наявні навички, ділячись зарядом позитивного настрою з колегами з інших регіонів нашої країни. Наші зустрічі запам’ятовуються надовго незабутньою атмосферою творчої співпраці, діалогу, обміну думками та креативними ідеями. Такі діалоги слугують додатковим позитивним мотиватором, надихаючи на нові вагомі результати!

Неодмінно поділюся отриманими кейсами зі своїми колегами, адже нові знання – ключ до маленьких та великих освітніх перемог! З нетерпінням чекатиму нових цікавих проєктів від Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України», - прокоментувала учасниця проєкту, голова Ради молодих вчених факультету психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри германської філології та перекладу Анна Павельєва.

За словами науковиці, такі масштабні науково – освітні події дозволяють поглибити певні знання, покращити власні soft skills, поспілкуватись з колегами з інших закладів вищої освіти України, зміцнити міжвузівську та міжрегіональну співпрацю між науковцями.

Нагадаємо, раніше науковиця стала учасницею науково – освітнього заходу «Весняна школа молодого науковця 2.0», взяла участь у роботі «Осінньої школи молодого науковця 3.0», пройшла курс підвищення кваліфікації «Бренд науковця у цифровому світі», онлайн-школу підвищення кваліфікації «Я обираю українську. 10 кроків до перемоги», онлайн-тренінг «Молодіжне волонтерство та громадська безпека» за програмою «Активні громадяни», тренінг «Школа ментора» та курс «Психологічна підготовка та дії цивільного населення у воєнних умовах».

Нещодавно науковиця політехніки стала учасницею тренінгів з питань інтернаціоналізації вищої освіти на базі провідного німецького університету, науковиця та студентка політехніки пройшли стажування для викладання польської мови з компонентом емоційної регуляції, науковиці політехніки взяли участь в обговоренні податкової реформи, викладачка-документознавиця поділилася як виявляти та нейтралізувати маніпуляції у діловому спілкуванні, презентувавши доповідь на міжнародній науково-практичній конференції, науковиці політехніки підвищили кваліфікацію за програмами ЄС у сфері сталого, інклюзивного та смарт – розвитку громад, а студентка-документознавиця презентувала можливості репозитарію політехніки на міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій медіакомунікаціям.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»