2022-10-28

«Карітас Полтава» роз’яснили вимушеним переселенцям як отримати грошову допомогу на опалювальний період

Соціальні працівники благодійної організації «Карітас Полтава» провели зустріч з ВПО, які мешкають у студмістечку політехніки, і роз’яснили як вони можуть отримати грошову допомогу. Люди з інвалідністю, віком від 60 років, батьки з дітьми до трьох років, батьки-опікуни та люди, які втратили джерело доходу мають можливість отримати пакет допомоги на опалювальний період – 6660 грн для багатоцільового використання, 7500-9500 грн на оренду житла та 16200 грн на комунальні послуги під час опалювально

«Карітас Полтава» роз’яснили вимушеним переселенцям як отримати грошову допомогу на опалювальний період

В рамках проєкту «Житлова та фінансова допомога для вразливих домогосподарств в Україні» благодійна організація «Карітас Полтава» надає грошову допомогу на опалювальний період, що розрахована на забезпечення 500 сімей з числа внутрішньо переміщених осіб, які мешкають у Полтавській області, з можливістю переїзду із місць колективного поселення на орендовані помешкання строком на шість місяців.

За умови переїзду «Карітас Полтава» надає грошову допомогу ВПО на покриття оренди житла впродовж шести місяців у сумі від 7500 грн до 9500 грн, а також виплачує 16200 гри для оплати комунальних послуг на опалювальний період та на кожного члена сім'ї (до 4-х членів) одноразову грошову допомогу в розмірі 6600 грн.

«Програма 6660 – це допомога для ВПО для їх багатоцільового використання, тобто ці кошти вони можуть використовувати на власний розсуд. Щоб зареєструватися на цю допомогу потрібно підпадати під критерій вразливості – це люди з інвалідністю, люди віком від 60 років, батьки з дітьми до трьох років, самотні батьки-опікуни й люди, які втратили джерело доходу й отримують менше ніж 5400 грн.

Якщо ви реєструєтесь на 6660 і вам приходить позитивна відповідь ви можете також взяти участь в програмі на оренду житла. Ви знаходите собі будинок чи квартиру в межах полтавської області, яка буде коштувати від 7500 до 9500 грн. Ви підписуєте з цим орендарем договір оренди житла, акт прийняття-передання майна і приходите до нас на офіс (вул. Пилипа Орлика, 20/1), і з вами підписують договір, заповнюють ще одну анкету для участі в цій програмі. Якщо ви проходите в програмі на оренду житла ви ще отримуєте допомогу на комунальні послуги – 16200 грн на сезон опалювання.

Тобто це вже йде як пакет допомоги: 6660 грошової допомоги, які ви можете витрачати на ваш розсуд; 7500-9500 грн на оренду житла; 16200 на опалювальний сезон, щоб ви могли оплатити всі послуги», – розповів соціальний працівник благодійного фонду «Карітас Полтава» Олександр Коробочка.

Карітас України – благодійна організація Української греко-католицької церкви, яка надає допомогу потребуючим, незалежно від їх віровизнання, національності або соціального статусу. Мета діяльності організації – Розробка та впровадження національних програм для забезпечення соціальної допомоги та підтримки найбільш потребуючого населення України незалежно від національної приналежності чи віросповідання.

Раніше вимушені переселенці й міський голова нагородили колектив політехніки подяками.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»