2024-04-18

Естонський університет природничих наук запрошує майбутніх архітекторів вдосконалити компетенції за програмою кредитної академічної мобільності Erasmus+

Партнер Полтавської політехніки – Естонський університет природничих наук Estonian University of Life Sciences запрошує студентку чи студента – архітектора третього-четвертого курсу навчання взяти участь у грантовій програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 в осінньому семестрі 2024/2025 навчального року. Дедлайн прийому заявок – 26 квітня 2024 року.

Естонський університет природничих наук запрошує майбутніх архітекторів вдосконалити компетенції за програмою кредитної академічної   мобільності Erasmus+

Cтудентів третього - четвертого курсу спеціальностей Архітектура та містобудування, Архітектура будівель і споруд, Містобудування, Міське будівництво та господарство запрошують взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 за програмою «Architecture and town planning» в партнерському університеті Estonian University of Life Sciences (Естонія) в осінньому семестрі 2024/2025 навчального року.

Мова навчання – англійська (рівень B2).

Бажаючі взяти участь у програмі обміну можуть ознайомитись зі змістом запропонованих програм (див.«Autumn Semester»). За посиланням доступна детальна інформація про зміст курсів та очікувані результати навчання.

Учасники програми мобільності протягом 5 місяців отримуватимуть стипендію у розмірі 800 EUR, а також разову компенсацію транспортних витрат у розмірі 275 EUR. Приймаюча сторона (Estonian University of Life Sciences) допоможе з поселенням в гуртожиток.

Брати участь у програмі обміну можуть лише студенти/студентки, які мають діючий (як мінімум по квітень 2024 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і які володіють англійською на рівні B2/C1.

До участі у конкурсу допускаються як студенти, що знаходяться в Україні, так і ті студенти, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидатів, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської мови, перевага надаватиметься студентам із малозабезпечених сімей; студентам, які мають малих дітей; студентам з обмеженими фізичними можливостями; студентам, які були всиновлені; студентам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям. Усі студенти, які підпадають під будь-яку із цих категорій, автоматично отримують додаткову фінансову допомогу у розмірі 250 EUR щомісячно за умови, що вони мають документи, що підтверджують їхній статус.

При відборі кандидатів також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Важливо! Кандидати, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської мови. Крім цього, їм потрібно підготувати пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки.

Координатори програм мобільності з університету Estonian University of Life Sciences також проведуть співбесіду у дистанційному режимі з усіма кандидатами, що подали заявки на участь.

При відборі учасників програми остаточне рішення приймається університетом Estonian University of Life Sciences.

Кандидатам на участь у програмі потрібно подати інформацію про себе, виписку про успішність, мотиваційний лист, CV, сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови, копію ID-картки (українського паспорту) та копію закордонного паспорту через свою випускову кафедру чи інститут.

Виписка про успішність (transcript of records), мотиваційний лист (motivation letter), автобіографія (CV), сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови (a certificate proving their level of English) подаються англійською мовою.

Загальна інформація:

Проживання: студенти-учасники програми будуть поселені в гуртожитку (Torn dormitory), що знаходиться на території університету. Затверджені учасники програми обміну самостійно бронюють собі кімнату на веб-сторінці гуртожитку. Детальнішу інформацію можна знайти тут.

Страхування: усі відібрані студенти-учасники програми обміну зобов’язані самостійно купити медичне страхування на весь період навчання в Естонії. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються. Більше інформації про страхування можна знайти тут.

Орієнтаційний тиждень: орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмам обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Листування та соцмережі університету: усі студенти-учасники програм обміну автоматично додаються до списку розсилок університету та запрошуються долучитись до ESN Tartu та International Club of EMÜ community в Facebook.

Віза: Усі студенти-часники програми мають подати документи на візу (long-term (D) visa) у найближчому посольстві Естонії в Україні чи за кордоном якомога раніше (одразу після відбору до участі у програмі). Список Посольств Естонії можна знайти тут. Студенти подають документи на візу самостійно і за власні кошти. Витрати, пов’язані із отримання візи, не фінансуються програмою Erasmus+ чи жодним із університетів.

Орієнтовна вартість проживання в Естонії:

Житло: проживання в гуртожитку університету – EMÜ dormitory: – 142 EUR 1 місце в 2-місній кімнаті, 284 EUR (2-місна кімната на 1), включно з комунальними послугами. Знімання квартири (самостійно) – 350 – 600 euro + комунальні.

Продукти/харчування: близько 300 euro на місяць

Громадський транспорт: 0 – 26 euro на місяць

За детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua) або до координаторки програми – к.філол.н., доцентки кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192).

Нагадаємо, Полтавська політехніка запрошує на навчання до аспірантури.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»