2024-03-30

Студенти ІТ-спеціальностей взяли участь у хакатоні, присвяченому запобіганню гендерно зумовленому насильству

Студенти кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стали учасниками хакатону «TECHRESPONSE: Інноваційні рішення ведення випадків домашнього та/або гендерно зумовленого насильства».

Студенти ІТ-спеціальностей взяли участь у хакатоні, присвяченому запобіганню гендерно зумовленому насильству

Упродовж 28-29 березня 2024 року у рамках проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» відбувся студентський хакатон, в якому взяли активну участь 24 студенти закладів вищої освіти міст Києва, Полтави, Кривого Рогу.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» під час івенту представили студенти-бакалаври та магістранти кафедри комп'ютерних та інформаційних технологій і систем спеціальностей Навчально- наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки, що навчаються за спеціальностями 122 Комп’ютерні науки та 123 Комп’ютерна інженерія:

  •  Острянін Вадим, студент групи 501-ТН;
  • Підяшенко Владислав, студент 501-ТН;
  •  Курилюк Богдана, студентка групи 402-ТН;
  • Прокудін Андрій, студент групи 101-пТК;
  • Бєловол Олексій, студент 101-пТК;
  • Ярмола Матвій, студент 502-ТН.

Об’єднавшись у команди, учасники мали нагоду продемонструвати на практиці власні знання та практичні навички в IT-сфері. Варто відзначити, що відбір студентів для участі в хакатоні був здійснений шляхом конкурсного відбору з 60 зареєстрованих учасників, з яких 25 - студенти Полтавської політехніки.

Організаторами івенту виступили UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення та ГО «Асоціація експертів із запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству».

Особливістю завдань хакатону є їхня соціальна направленість. У зв’язку з вищезазначеним метою події стало формування інноваційних рішень ведення випадків домашнього та/або гендерного зумовленого насильства (ДГЗН). Основними завданнями при розробці проєктів стали, наприклад, створити ІТ-рішення для ведення випадків домашнього та гендерно зумовленого насильства і розробити інноваційні рішення із застосування штучного інтелекту.

Під час заходу учасники мали можливість згенерувати ідеї проєктів для громад України; обговорити заходи співпраці та менторської підтримки від фахівців/чинь cоціальної сфери; обмінятися досвідом з однодумцями з різних куточків України.

Всі команди отримали рекомендації фахового журі для покращення їхніх ІТ-рішень.

Учасники заходу отримали подарунки та Подяки, а висока активність студентів Полтавської політехніки під час проведення хакатону була відзначена організаторами заходу.

Нещодавно на прикладі відомої ІТ-компанії майбутні фахівці дізналися як ефективно побудувати власний бізнес.

Раніше річницю Ґендерного центру Полтавської політехніки відзначили правопросвітницькою конференцією, а викладачів політехніки запрошують підвищити власні професійні компетенції у рамках програми від компанії SoftServe.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»