2024-04-20

На базі університету визначили переможців Відкритого Чемпіонату Полтавської області з козацького двобою

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий Чемпіонат Полтавської області з козацького двобою. У благодійному турнірі за першість боролися спортсмени Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Полтавської областей та міста Полтави, які продемонстрували відмінні фізичні результати та жагу до перемоги.

На базі університету визначили переможців Відкритого Чемпіонату Полтавської області з козацького двобою

20 квітня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий Чемпіонат Полтавської області з козацького двобою. Вже традиційно змагання мали благодійну мету – кожен бажаючий мав можливість внести добровільний донат на підтримку наших захисників та захисниць до спеціально облаштованих скриньок.

Масштабний спортивний захід провели за всебічної підтримки та сприяння ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та очільника обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка та начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко. 

У змаганнях взяли участь спортсмени з 12 спортивних клубів Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Полтавської областей та міста Полтави, які продемонстрували відмінні фізичні результати та жагу до перемоги. Учасники турніру завзято боролися за першість і під час видовищних поєдинків продемонстрували якісну спортивну підготовку. Глядачі бурхливими оплесками підтримували яскраві виступи представників улюблених спортивних клубів.

Змагання Відкритого Чемпіонату Полтавської області з козацького двобою розпочали з традиційного рівняння на Державний Прапор під звуки Гімну України та вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни на території України.

Майбутню спортивну еліту нашої країни привітали почесні гості: декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація Козацький Двобій» у Полтавській області Олександр Манюненко, голова Представництва громадської Організації «Українська спортивна федерація «Козацький Двобій» у місті Полтаві Павло Коробов, голова Спортивного клубу Полтавської політехніки, майстер спорту України міжнародного класу з військово-спортивних багатоборств Нікіта Соловей, які наголосили на важливості занять спортом та фізичними активностями як одному з внутрішніх ресурсів для підтримки необхідної психологічної рівноваги.

«Шановні учасники змагань, дуже приємно в черговий раз вітати вас у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Передаю щирі слова вітання від ректора Полтавської політехніки, керівника відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, доктора економічних наук, професора Володимира Онищенка з побажаннями вірити у власні сили, йти до омріяної перемоги.

Радіємо, що, незважаючи на непрості сучасні виклики, наша молодь стає успішною в обраному спорті. Бажаю міцного здоров’я та жаги до перемоги. Слава Україні!», – привітала учасників очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Ліна Рибалко.

Успіхів та нових феєричних перемог, вагомих спортивних здобутків учасникам побажав голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація «Козацький двобій» у Полтавській області Олександр Манюненко.

Від імені усіх присутніх голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація «Козацький двобій» у місті Полтаві, студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», чемпіон Європи 2021 року з козацького двобою, кандидат в майстри спорту України з козацького двобою Павло Коробов вручив почесним гостям пам’ятні відзнаки.

За активну підтримку та розвиток національного виду спорту «Козацький двобій» у Полтавському регіоні, за постійну допомогу при проведенні змагань та розвиток здорового способу життя серед учнів та студентів Полтавщини нагороджені: ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу ВГО «Студентська спортивна спілка України» у Полтавській області та керівник обласного осередку Української федерації учнівського спорту, доктор економічних наук, професор Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова Представництва громадської організації «Українська спортивна федерація «Козацький Двобій» у місті Полтаві Павло Коробов та президент громадської організації «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайло Коробов.

Участь в турнірі взяли спортсмени з 12 спортивних клубів:

  • спортивний клуб «Орел» (м. Полтава)– тренер Коробов Павло;
  • спортивний клуб «Атлант» ( Полтавська область ) - тренер Щербак Антон;
  • спортивний клуб «Атлант» (місто Охтирка, Сумська область) - тренер Лисенко Станіслав;
  • клуб рукопашного бою «Лідер» (м. Полтава + Котельва, Полтавська область) - тренер Малярчук Ігор;
  • Всеукраїнська федерація бойових мистецтв Бу-До (м. Полтава) – тренер Чернецький Олег;
  • Всеукраїнська федерація бойових мистецтв Бу-До (село Андріївка Харківська область) – тренер Гладких Василь;
  • спортивний клуб «Фенікс» (місто Красноград, Харківська область) - тренер Гуляев Данило;
  • військово-спортивний клуб «Пересвіт» (с. Наталине, Харківська область) - тренер Зібаров Володимир;
  •  Центр спеціальної підготовки «Скіф» (місто Полтава) – тренер Чепіжний Сергій;
  • спортивний клуб «Восток» (Дніпропетровська область) - тренер Лодюков Евгеній;
  • спортивний клуб «INNAE» (місто Чугуїв, Харківська область) - тренер Губар Ігор;
  • спортивний клуб «Кремений Дракон» (місто Кременчук) – тренер Манюненко Олександр.

Відкритий Чемпіонат Полтавської області з козацького двобою проводився у десяти категоріях: «Забава», «Борня-1», «Борня-2», «Борня-3», «Однотан ДТК», «Однотан ФТК», «Боротьба», «Випередки», «Козацькі перетяги» та «Герць -3».

За результатами змагань до трійки переможців увійшли:

  • І місце – спортивний клуб «Орел» (місто Полтава), тренер – Коробов Павло;
  • ІІ місце – спортивний клуб «Атлант» (Полтавська область, м. Кременчук), тренер - Щербак Антон;
  • ІІІ місце – спортивний клуб «Фенікс», (місто Красноград, Харківська область), тренер – Гуляєв Данило.

В якості суддів відмінно відпрацювали студентка групи 101ФС факультету фізичної культури та спорту Верецун Вікторія та студент групи 203ФС Коробов Павло, який також здобув до своєї скарбнички особистих нагород чотири золоті медалі.

Нещодавно студент політехніки став золотим призером Чемпіонату Швейцарії з кіокушин карате WKB, а студентки політехніки вибороли першість Чемпіонату України з армреслінгу серед юніорів, молоді та дорослих.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»