2020-06-27

«До стрільби готовий»: курсанти військової кафедри пройшли атестацію

Першокурсники військової кафедри Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли атестацію на військовому полігоні. Незабаром відбудуться комплексні практичні заняття для випускного курсу, а військова кафедра університету готова прийняти на навчання нових охочих пройти військовий вишкіл і озброїтись спеціальними знаннями військової справи.

«До стрільби готовий»: курсанти військової кафедри пройшли атестацію

Відповідно до програми підготовки офіцерів запасу, курсанти виконували вправи: початкові стрільби із автомата Калашникова АК-74, навчальні стрільби із пістолета Макарова, метання ручної осколкової гранати.

Високий рівень організації та дотримання статутних вимог поводження зі зброєю під час проведення атестаційних занять забезпечили полковник Ігор Мицюк  – начальник 179-го об`єднаного навчально-тренувального центру військ зв'язку Збройних Сил України та військовослужбовці центру.

Ректор університету, професор Володимир Онищенко відвідав атестаційні заняття і разом із полковником Ігорем Мицюком, учасником бойових дій у зоні АТО, теж виконав вправи зі стрільби.

  

«З великим задоволенням відвідав заняття курсантів військової кафедри. Приємно, що є і курсантки, які опановують військову справу. Згадав свою строкову службу в армії (1987-1989 рр.) і навчання на кафедрі військової підготовки у альма-матер (наразі є підполковником запасу).  До речі, вважаю час служби в армії одними з найкращих років мого життя! Переконаний, що справжній чоловік повинен пройти школу мужності й вміти захищати і свою родину, і Україну!», – говорить ректор Національного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко.

Курсанти першого року навчання показали добрі та відмінні результати, закріпили теоретичні знання, отримані на кафедрі протягом навчального року. Наприклад, студент третього курсу Навчально-наукового інституту нафти і газу Олексій Литвяк – відмінник стрільби і з пістолета, і з автомата. У квітні цього року студент став призером конкурсу наукових робіт за напрямом «Зварювання», водночас показує високі результати й у військовій справі.

Кафедра військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – важливий структурний підрозділ вишу, де забезпечується військовий вишкіл і національно-патріотичне виховання молоді.

Підготовка студентів за програмою офіцерів запасу відбувається протягом 2-х років за трьома військово-обліковими спеціальностями:

«Бойове застосування змішаних з'єднань, військових частин і підрозділів зв'язку»;

«Організація фельд’єгерсько-поштового зв’язку»;

«Експлуатація та ремонт наземної апаратури радіозв'язку різної потужності».

Навчатись на військовій кафедрі можуть не лише студенти політехніки, а й інших закладів вищої освіти. Запрошуються студенти 2-5 курсів вищих навчальних закладів Полтави та інших міст, а також громадяни України, які мають диплом не нижче освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» та бажають отримати військове звання офіцера запасу.

Переваги навчання:

  • присвоєння військового звання офіцера зв’язку – молодшого лейтенанта запасу за результатами навчання;
  • перспектива працевлаштування на державній службі та у силових структурах на цивільних засадах;
  • можливість добровільно обрати контрактну форму офіцерської служби у Збройних силах України (з окладом від 10 000 грн. в місяць);
  • студентам, що навчаються у політехніці – додаткові бали у рейтингу при призначенні стипендій.

Термін навчання – 2 роки (1 раз на тиждень, методом «військового дня», як правило, по суботах)

Подача заяв на навчання – ауд. 205-П

За додатковою інформацією звертатися:

(0532) 56-38-94

(067) 594 87 42

(050) 304 47 11

(050) 571 65 84

(050) 287 47 05

Підписуйтесь:

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»