2018-05-05

Студенти навчально-наукового інституту нафти і газу ПолтНТУ вивчають передові технології компанії «Weatherford»

Завдяки постійній увазі ректора Володимира Онищенка до забезпечення якісної практичної підготовки студентів та його особистій співпраці з керівництвом компанії «Weatherford» в Україні студенти навчально-наукового інституту нафти і газу ПолтНТУ мають можливість вивчати передові технології світового рівня.

Студенти навчально-наукового інституту нафти і газу ПолтНТУ вивчають передові технології компанії «Weatherford»

     Під час практичних занять студенти спеціальностей «Нафтогазова інженерія та технології», «Нафтогазова справа» відвідали цех з підготовки сервісного обладнання для буріння свердловин компанії «Weatherford» і на практиці ознайомились з сучасним технологічним обладнанням для буріння свердловин, геофізичних досліджень, фішингових робіт, капітального ремонту свердловин.

      Студентам були продемонстровані одні із найсучасніших телеметричних систем, які використовуються для буріння похило-скерованих свердловин; інструменти, що входять до компонування низу бурильних колон. Також студенти ознайомились з конструкціями сучасних бурових ясів і вибійних двигунів.

    Під час ознайомлення з найсучаснішими геофізичними установками компанії «Weatherford» студенти вивчили методи дослідження геологічної будови та нафтогазоносності підземних пластів.

     Майбутні фахівці нафтогазової галузі не лише змогли побачити інструмент та обладнання, а й дізналися про кожну операцію із циклу його перевірки та підготовки до експлуатації, закріпили знання про застосування дефектоскопії. Студенти мали змогу отримати відповіді на свої питання від провідних спеціалістів, що працюють у компанії «Weatherford».

     Отримані під час занять на виробництві практичні знання є важливою складовою в процесі підготовки нового покоління висококваліфікованих спеціалістів нафтогазової галузі, які матимуть можливість ефективно працювати не лише в Україні, а й у нафтогазовидобувних підприємствах різних країн світу.

За матеріалами ННІ НГ