2017-12-18

У ПолтНТУ відбувся Чемпіонат України з армспорту серед студентів

17 грудня на базі спортивного клубу ПолтНТУ відбувся Чемпіонат України з армспорту серед студентів.

У ПолтНТУ відбувся Чемпіонат України з армспорту серед студентів

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка постійно проходять спортивні заходи обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів, адже керівництво університету, на чолі з ректором, д.е.н., професором Володимиром Олександровичем Онищенко приділяє значну увагу спорту та здоровому способу життя. Так і цього разу на спортивній арені університету відбувся традиційний Чемпіонат України з армспорту серед студентів.

Серед учасників були практично усі найсильніші спортсмени України. У змаганнях взяли участь більше 150 учасників з 18 областей України, понад 40 навчальних закладів.

Урочиста церемонія відкриття розпочалася під звуки Державного Гімну України. Право підняти Державний Прапор було надано майстрові спорту, багаторазовому призеру Чемпіонатів Європи, бронзовому призеру Чемпіонату Світу - 2017 р., студенту ПолтНТУ групи 402-ГЗ – Денису Маташу.

До урочистостей долучилися і почесні гості, серед яких ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, голова Спортивної студентської спілки Полтавщини Володимир Онищенко, начальник Полтавського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Олена Кучеренко, президент Української Федерації армспорту Володимир Петренко та президент Федерації армспорту Полтавської області Артем Письмак.

У своєму привітальному слові  ректор ПолтНТУ, професор Володимир Олександрович Онищенко відмітив, що здоровий спосіб життя – це основа професійного та життєвого успіху.

- Ми раді вітати у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка кращих спортсменів, студентів вищих навчальних закладів України, які сьогодні завітали до нашого університету. Надзвичайно приємно бачити Вас у нашій залі. Мені, як голові Спортивної студентської спілки Полтавської області хочеться Вам побажати реалізувати по-максимуму свої плани і отримати перемогу. Бажаю усім успіхів, для того, щоб своїми здобутками у спорті, дійсно прославляти Україну, як найкращу у світі державу. – відмітив ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко.

Привітав учасників заходу і президент Федерації армспорту Полтавської області Артем Письмак.

- Я Вас вітаю на святі армспорту та армреслінгу в Полтаві. Я з упевненістю можу сказати, що армреслінг у технічному університеті був, є і буде. ПолтНТУ вважається не тільки технічним, а й спортивним університетом, адже тут ми маємо таких титулованих спортсменів, як Матяш Денис, Левченко Марина, Безугла Ксенію, Окару Ігоря, Василя Ткаченка, та багато інших, котрі прославляють Україну на Міжнародних та Світових спортивних аренах. Висловлюю слова подяки технічному університету, а особисто ректору ПолтНТУ Володимиру Онищенку за надання цієї прекрасної зали,а також усьому педагогічному колективу за підготовку Чемпіонату. – зазначив президент Федерації армспорту Полтавської області Артем Письмак.

На завершення офіційної частини відкриття чемпіонату всіх учасників змагання, почесних гостей, прихильників спорту привітала студентка, учасниця центу культури та студентської творчості ПолтНТУ Олена Лелюх із піснею «У моєму домі…»

Тож вітаємо усіх учасників із проведенням Чемпіонату України з армспорту та бажаємо усім учасникам подальшого розвитку спортивної кар’єри та досягнення нових вершин.

 Анатолій Василенко

ІАЦ ПолтНТУ