2018-04-12

У ПолтНТУ відзначили Міжнародний день польоту людини в космос

Традиційно у Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка, з нагоди Міжнародного дня людини у космос, студенти та викладачі провели науковий круглий стіл.

У ПолтНТУ відзначили Міжнародний день польоту людини в космос

     12 квітня в читальному залі науково-технічної бібліотеки університету науковці кафедри українознавства, культури та документознавства Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, спільно зі студентами, з нагоди Міжнародного дня польоту людини в космос, провели англомовний студентський науковий круглий стіл «Космонавти і Полтавщина».

     До урочистого відкриття долучилися почесні гості: проректор із наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька, директор Полтавського музею авіації та космонавтики імені Юрія Кондратюка Андрій Пушкарьов, декан гуманітарного факультету Ірина Іваницька, завідувач кафедри українознавства, культури та документознавства Ірина Передерій та заслужений працівник освіти України Надія Кочерга.

     У своїх доповідях студенти ПолтНТУ розповіли про українського винахідника першого в світі реактивного літального апарату Миколи Кибальчича, про полтавський старт винахідника реактивного руху Олександра Засядька та життєвий і науковий шлях теоретика космонавтики Юрія Кондратюка (Олександра Шаргея).

     Учасники круглого столу з цікавістю вислухали доповіді-презентації студентів-дослідників й поставили низку уточнюючих запитань.

     На завершення, директор Полтавського музею авіації та космонавтики імені Юрія Кондратюка Андрій Пушкарьов подарував присутнім студентам книги – українські сторінки біографії вченого «Володимир Миколайович Челомей і Полтава».

     Після завершення наукового круглого столу учасники заходу разом з науково-педагогічними працівниками та студентами університету, почесними гостями, на чолі з ректором, професором Володимиром Онищенком покладанням квітів вшанували пам'ять про людину, чиє ім’я носить  навчальний заклад, видатного теоретика космонавтики, блискучого інженера-винахідника, раціоналізатора Юрія Кондратюка (Олександра Шаргея).

     Тож вітаємо усіх із Всесвітнім днем авіації та космонавтики та бажаємо і надалі підкорювати нові освітні та космічні простори.

ІАЦ ПолтНТУ