2018-04-10

Сучасна лабораторія нафтогазових технологій ПолтНТУ одержала свідоцтво «Про відповідність стану системи вимірювань»

Науково-виробнича лабораторія промивальних рідин ПолтНТУ успішно пройшла атестацію для проведення наукових досліджень.

Сучасна лабораторія нафтогазових технологій ПолтНТУ одержала свідоцтво «Про відповідність стану системи вимірювань»

     Науково-виробнича лабораторія промивальних рідин Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка підтвердила  відповідність стану системи вимірювань, яка засвідчує її технічну компетентність та підтверджує, що стан її системи вимірювань відповідає вимогам ДСТУ ISO 10012.

     Активізуючи співпрацю між Полтавським національним технічним університетом імені Юрія Кондратюка з провідними нафтогазовими компаніями України, започаткованої ректором, професором Володимиром Онищенком, 7 вересня 2016 року на базі університету відбулося урочисте відкриття сучасної лабораторії нафтогазових технологій, яка була створена за підтримки енергетичної компанії ДТЕК та ТОВ «Геосинтез інженірінг».

     Лабораторія укомплектована необхідним сучасним обладнанням і реактивами, відповідно до міжнародних стандартів. Її відкриття надало можливість студентам отримувати практичні навички роботи та проводити дослідження з підбору оптимального складу розчинів для буріння свердловин.

     В свою чергу, компанії нафтогазового комплексу мають широкі можливості співпраці з університетом  у дослідженнях властивостей бурових розчинів та проведення курсів підвищення кваліфікації за напрямами «Буріння свердловин із похило-скерованими та горизонтальними стовбурами» та «Бурові розчини і спеціальні рідини», організованих спільно з НТП «Бурова техніка».

     Відкриття таких сучасних лабораторій є прикладом  дієвої співпраці бізнесу та освітньо-наукових закладів і сприяє забезпеченню європейського рівня теоретичної та практичної підготовки фахівців.

За матеріалами

 ННІ нафти і газу