2018-04-04

У ПолтНТУ пройшов Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

На базі ПолтНТУ пройшов ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Екологія», у якому взяли участь понад 120 учасників.

У ПолтНТУ пройшов Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

 

     На базі Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка з 28 по 30 березня цього року проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за галуззю знань «Екологія». Так, протягом трьох днів у ПолтНТУ відбувались захисти наукових робіт студентів з різних куточків країни.

     Розпочався захід із урочистого відкриття, участь у якому взяли проректор з наукової та міжнародної роботи Світлана Сівіцька, завідувач кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики Юрій Голік та перший проректор, проректор з науково-педагогічної роботи Богдан Коробко, який у своєму привітальному слові зазначив, що участь у наукових конкурсах і конференціях – це гарна можливість для обміну досвідом між молодими науковцями, набуття нових знань та навичок, презентації результатів свого наукового доробку та обговорення їх із модераторами і колегами під час засідань секцій.

     Як зазначали самі учасники, подібні заходи є хорошим стимулом для самореалізації студентів, розвитку та продуктивної презентації власних наукових доробок.

     - Це дуже добра можливість показати свої наукові напрацювання, проявити себе на всеукраїнському рівні. Також для студентів – це дуже добра можливість проявити свої наукові роботи. Я рада, що даний захід проходив саме на базі ПолтНТУ, у рідних стінах набагато простіше було виступати, - відмітила учасниця конкурсу, студентка ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка Маргарита Коптєва. - Тема, яка була розглянута нами у доповіді досить актуальна у Європі, але в Україні вона розглядається досить рідко. І сама небезпека цих речовин у тому, що вони накопичуються в організмі людини, не виводяться. Було дуже корисно спробувати свої сили та презентувати свої думки перед аудиторією, - додав учасник конкурсу, студент ОДЕКУ Владислав Михайленко.

     У ПолтНТУ діє потужна екологічна наукова школа, саме тому університет є базовим закладом вищої освіти з проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за галуззю знань «Екологія та екологічна безпека» вже протягом чотирьох років.

     Для організації та проведення ІІ туру Конкурсу в університеті  було створено галузеву Конкурсну комісію за галуззю знань «Екологія», до складу якої увійшли видатні науковці, науково-педагогічні працівники базового закладу вищої освіти та представники інших закладів вищої освіти.

     Представниками комісії було допущено до участі у  Конкурсі 105 робіт, заслухано 81 студентську наукову роботу, з яких 3 в онлайн-режимі за допомогою скайп-зв'язку.

 

     Дипломами  ІII ступеня нагороджено тридцять один учасник конкурсу, п'ятнадцять студентів одержали дипломи II ступеня, а переможцями конкурсу стали шість учасників, серед яких представники із міст Одеси, Києва, Рівного, Черкас та Харкова. Роботи, які були висвітлені на конкурсі несуть активну громадську позицію та є актуальними для розвитку екологічної сфери України.

ІАЦ ПолтНТУ