2018-06-04

І Міжнародна азербайджансько-українська конференція «Building Innovations-2018»

І Міжнародна азербайджансько-українська конференція «Building Innovations-2018»

           24-25 травня чисельна делегація науковців #ПолтНТУ взяла участь у І Міжнародній азербайджансько-українській конференції «Building Innovations-2018», організаторами якої виступили ПолтНТУ спільно з Азербайджанським архітектурно-будівельним університетом. 


             Відкрила роботу пленарного засідання ректор Азербайджанського архітектурно-будівельного університету, професор Гюльчохра Мамедова, яка акцентувала на важливості проведення конференцій такого рівня та необхідності обміну досвідом, адже будівельна галузь Азербайджану стрімко розвивається та має гарний досвід впровадження інновацій в будівництві. Зокрема, Гюльчохра Мамедова подякувала ректору ПолтНТУ за участь великої делегації понад 20 науковців університету у роботі конференції.
Ректор ПолтНТУ, професор Володимир Онищенко у своєму виступі відмітив результативність співробітництва, актуальність проведення спільних наукових заходів та необхідність обміну досвідом, адже наукова будівельна школа ПолтНТУ є однією з кращих в Україні. Також звернув увагу на масштабність проведення конференції, адже участь у роботі конференції узяли понад 200 учасників із України, Азербайджану, Німеччини та Узбекистану з понад 120 доповідями на пленарному та секційних засіданнях, тези яких відображені у науковому збірнику присвяченому конференції.


             Привітав учасників конференції Надзвичайний та Повноважний Посол України в Азербайджані Олександр Міщенко, який звернув увагу на важливості розвитку співпраці між закладами вищої освіти України та Азербайджану. Крім того вельмишановний пан Посол відмітив спільні риси в історії двох країн, зокрема важливим є проведення такого спільного азербайджансько-українського заходу на передодні відзначення 100-річчя утворення Азербайджанської Демократичної Республіки, а Україна була однією із перших країн, що визнали незалежність Азербайджану.


                  Приєднався до вітань представник Міністерства освіти Азербайджану Анар Казимов. На пленарному засіданні виступили проректор з міжнародного співробітництва Азербайджанського архітектурно-будівельного університету Наргіз Абдуллаєва із доповіддю «Етапи розвитку та характерні риси промислової архітектури Азербайджану ХХ століття»» та завідувач кафедри архітектури та міського будівництва Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Олександр Семко із доповіддю «Розвиток сталезалізобетонних конструкцій в Україні».
Конференція працювала за трьома напрямами: «Будівельні конструкції, технології і техніка», модератори: М.А. Гаджиєв, завідувач кафедри будівельних конструкцій Азербайджанського архітектурно-будівельного університету та Ю.Л. Винников професор кафедри видобування нафти і газу та геотехніки ПолтНТУ; «Планування міст, будівель та інженерних мереж», модератори: Н.Я. Мамедов завідувач кафедри будівництва інженерних систем і споруд Азербайджанського архітектурно-будівельного університету та О.В. Семко завідувач кафедри архітектури та міського будівництва ПолтНТУ; «Організація управління і економіка будівництва», модератори: С.Ф. Фарзалієв завідувач кафедри технології, організації та управління будівельного виробництва Азербайджанського архітектурно-будівельного університету та В.Я. Чевганова завідувач кафедри економіки підприємства та управління персоналом ПолтНТУ.


                 Із доповідями на секційних засіданнях виступили понад 20 науковців ПолтНТУ, зокрема: декан будівельного факультету Микола Нестеренко, доцент кафедри конструкцій з металу, дерева і пластмас Володимир Семко, директор Полтавського коледжу нафти і газу Любов Шумська, доцент кафедри архітектури та міського будівництва Сергій Скляренко, доцент кафедри архітектури та міського будівництва Тетяна Галінська, доцент кафедри залізобетонних і кам'яних конструкцій та опору матеріалів Сергій Микитенко, доцент кафедри організації і технології будівництва та охорони праці Олександр Зима, завідувач кафедри образотворчого мистецтва Тетяна Зіненко, старший викладач кафедри архітектури будівель і містобудування Андрій Конюк, Андрій Дмитренко доцент кафедри архітектури будівель і містобудування, професор кафедри фінансів КНУ ім. Т. Шевченка Захарій Варналій та представники навчально-наукового інституту професор, завідувач кафедри економіки підприємства та управління персоналом Віра Чевганова, завідувач кафедри туризму і адміністрування Ірина Черниш, професор кафедри менеджменту і логістики Ольга Комеліна.