2018-03-21

У ПолтНТУ відбувся День корейської культури

Більше ста молодих та яскравих людей, які цікавляться корейською культурою, відвідали захід у ПолтНТУ.

У ПолтНТУ відбувся День корейської культури

 

     У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка за підтримки молодіжної організації «Всеукраїнське молодіжне спілкування» відбувся День Корейської культури за участю носіїв мови та волонтерів із Південної Кореї. В заході взяли участь учні шкіл, професійно-технічних навчальних закладів, ліцеїв, студенти коледжів та університетів міста та області.

    Учасників заходу привітала проректор з наукової та наукової роботи, кандидат економічних наук Світлана Сівіцька, яка наголосила на важливості проведення таких заходів, що допомагає студентам різних країн світу обмінюватися досвідом, інтересами та новими ідеями.

     Головною ж метою  є не лише ознайомлення з побутом та культурою Південної Кореї, а й спілкування активної молоді з різних країн, для  всебічного  розвитку людини як особистості, адже жити потрібно не лише в рамках власної культури, а й вміти налагоджувати стосунки з представниками різних народів.

     У програму заходу увійшли ознайомлення з основними історичними подіями країни, обговорення становлення та розвитку волонтерської діяльності, життя та діяльності молоді, майстер-класи з каліграфії (на віялах), Mind-ігри,  народні танці, зокрема, розучування танцю К-РОР, корейські ігри, частування традиційною корейською їжею.

     Особливу увагу молоді привернула Mind-лекція з мультимедійною презентацією «Вмій вчасно зупинитися і сказати ні», у ході якої кожен слухач зрозумів, якщо вмотивованість,  наполеглива праця, сила волі  допомагають досягти поставленої мети в житті, стати по-справжньому успішною людиною, незважаючи на труднощі.

     Ознайомлюючись з таємничою східною культурою, під час майстер-класу молодь вивчала техніку малювання пензлем на рисовому папері, використовуючи тільки чорний колір туші.

     Учасники заходу разом з волонтерами здійснили віртуальний екскурс Південною Кореєю та іншими країнами світу, поділилися враженнями, розповіли цікаві історії з їхніх подорожей.

     Представники Всеукраїнської молодіжної організації «Всеукраїнське молодіжне спілкування» Василевська Ірина та Несонова Надія долучили студентів до створення оріґамі − мистецтва цілого листа, яке увібрало в себе філософію країни та виготовлення національного традиційного костюму жителів Кореї – ханбок.

     Саме такий формат проведення заходів сприяєм взаємообміну культурними надбаннями, встановлює дружні відносини між народами і налагодження культурних зв’язків між державами.

ІАЦ ПолтНТУ