2018-02-27

ПолтНТУ став учасником у щорічному з'їзді профспілкових організацій освіти і науки України

21 лютого, у місті Києві відбувся традиційний з'їзд представників ЦК Профспілки працівників освіти і науки України до заходу долучились і представники ПолтНТУ, зокрема Голова Профкому студентів і аспірантів Олександр Дроботя.

ПолтНТУ став учасником у щорічному з'їзді профспілкових організацій освіти і науки України

 

Під час трьохденного з'їзду учасники мали нагоду обговорити стан справ у профспілковому русі України та окреслити міжнародні тенденції.

 

Крім того, одним із важливих питань зустрічі стало окреслення нових викликів діяльності профспілкових організацій. Зокрема, мова йшла про зміну підходів діяльності профкомів відповідно до новацій часу, створення нових комунікаційних майданчиків з молоддю у закладах вищої освіти, збереження та залучення нових – активних і свідомих членів профспілки. Під час цієї дискусії досвідчені колеги поділилися своїми напрацюваннями та досвідом такої роботи у форматі "питання – відповідь"

Як зазначив Голова Профкому студентів ПолтНТУ Олександр Дроботя, подібні заходу необхідні, аби обмінятись досвідом, подивитись на роботу з нової сторони та ще більше розвивати свою діяльність, для більш продуктивного забезпечення захисту прав студентства.

 

У роботі з'їзду також відбувся  круглий стіл із питань перспектив розвитку студентського профспілкового руху, обговорення питання стипендіального забезпечення та діяльності гуртожитків.

 

Програмою також було передбачено тренінг «Успішність профспілкового лідера: принципи, завдання, мотивація, допоміжні засоби» у ході якого усі бажаючи мали нагоду не лише на теорії почути як саме позиціонувати себе в питаннях роботи, а й долучитись до практичних занять.

Рена Дарсанія,

ІАЦ ПолтНТУ